Torenbeklimming St. Plechelmusbasiliek in Oldenzaal

voordeelmetjebiebpas

Beklim de 61 meter hoge, imposante toren van de St. Plechelmusbasiliek met een VVV gids. Spannend, sportief en, een prachtig uitzicht!

voeg toe aan mijn favorieten

De St. Plechelmusbasiliek is rond 1150 gebouwd van Bentheimer zandsteen in westfaals-romaanse stijl. De toren werd omstreeks 1240 aan de kerk toegevoegd. Rond 1480 is de romaanse zuidbeuk vergroot en kreeg deze een gotisch uiterlijk. Na 1500 werd de sacristie gebouwd en het priesterkoor in gotische stijl verlengd.
Tijdens de beklimming wordt uitgebreid verteld over deze 800 jaar oude toren en breng je een bezoek aan de klokkenkamer, waarbij je informatie krijgt over het 100-jarige uurwerk, het carillon, de carillontrommel, de Mariaklok etc. Eenmaal boven je boven word je beloond met een geweldig uitzicht over de omgeving van Oldenzaal. Indien geopend kun je aansluitend de basiliek bezichtigen.

waar is het?

Oldenzaal, Overijssel

meer informatie

Kinderen onder de 10 jaar hebben helaas geen toegang tot de toren. Er is geen lift aanwezig!

naar de website
wanneer is het geldig?

Deze aanbieding is geldig
van 01 augustus 2014 tot en met 01 augustus 2017

bijzonderheden?

Maximaal twee personen per biebpas. Volwassenen in bezit van hun biebpas betalen € 2,50, ip.v. €3,50. Kinderen (tot 14 jaar) met een biebpas  betalen € 1,75, i.p.v. €2,50. De beklimming is van maandag t/m zaterdag om 14.00 uur. Aanmelden kan tot een half uur tevoren bij de VVV Tourist info.

Mijn favorieten

Je hebt nog geen favorieten aangegeven, je kunt een voordeel aan deze lijst toevoegen door op het koffertje te klikken.

Vergelijkbare voordelen
Korting op theatervoorstellingen bij Rabo Theater De Meenthe Steenwijk, Overijssel Korting op theatervoorstellingen bij Rabo Theater De Meenthe

Beleef, Ervaar, Geniet! Met je biebpas krijg je € 1,50 korting per toegangskaart op veel theatervoorstellingen bij Rabo Theater De Meenthe. Zie onder 'bijzonderheden'.

Familiepark Nienoord Leek, Groningen Familiepark Nienoord

Beleef een dag vol buiten- en binnenplezier met het hele gezin. Spelen, klimmen, een rit met het treintje of een bezoek aan de kinderboerderij: in Familiepark Nienoord kan het allemaal.

Beleef de wereld van veiligheid bij PIT! Almere, Flevoland Beleef de wereld van veiligheid bij PIT!

Interactieve experience over veiligheid en hulpverlening

Personen die dit voordeel bekeken, keken ook naar:
Landgoed Borg Verhildersum Leens, Groningen Landgoed Borg Verhildersum

Het landgoed Borg Verhildersum vertelt het verhaal van de adel in relatie tot de boerenstand en de arbeiders, het verhaal van bloeien en verwelken, van zaaien en oogsten, van eb en vloed.  Met je Biebpas krijg je 20% korting op de entreeprijs.