Torenbeklimming St. Plechelmusbasiliek in Oldenzaal

voordeelmetjebiebpas

Beklim de 61 meter hoge, imposante toren van de St. Plechelmusbasiliek met een VVV gids. Spannend, sportief en, een prachtig uitzicht!

voeg toe aan mijn favorieten

De St. Plechelmusbasiliek is rond 1150 gebouwd van Bentheimer zandsteen in westfaals-romaanse stijl. De toren werd omstreeks 1240 aan de kerk toegevoegd. Rond 1480 is de romaanse zuidbeuk vergroot en kreeg deze een gotisch uiterlijk. Na 1500 werd de sacristie gebouwd en het priesterkoor in gotische stijl verlengd.
Tijdens de beklimming wordt uitgebreid verteld over deze 800 jaar oude toren en breng je een bezoek aan de klokkenkamer, waarbij je informatie krijgt over het 100-jarige uurwerk, het carillon, de carillontrommel, de Mariaklok etc. Eenmaal boven je boven word je beloond met een geweldig uitzicht over de omgeving van Oldenzaal. Indien geopend kun je aansluitend de basiliek bezichtigen.

waar is het?

Oldenzaal, Overijssel

meer informatie

Kinderen onder de 10 jaar hebben helaas geen toegang tot de toren. Er is geen lift aanwezig!

naar de website
wanneer is het geldig?

Deze aanbieding is geldig
van 01 augustus 2014 tot en met 01 augustus 2017

bijzonderheden?

Maximaal twee personen per biebpas. Volwassenen in bezit van hun biebpas betalen € 2,50, ip.v. €3,50. Kinderen (tot 14 jaar) met een biebpas  betalen € 1,75, i.p.v. €2,50. De beklimming is van maandag t/m zaterdag om 14.00 uur. Aanmelden kan tot een half uur tevoren bij de VVV Tourist info.

Mijn favorieten

Je hebt nog geen favorieten aangegeven, je kunt een voordeel aan deze lijst toevoegen door op het koffertje te klikken.

Vergelijkbare voordelen
Met 25% korting naar Kasteel Doorwerth Doorwerth, Gelderland Met 25% korting naar Kasteel Doorwerth

Kasteel Doorwerth van Geldersch Landschap & Kasteelen laat je met je biebpas voordelig kennismaken met het leven, de architectuur en kunst van vroeger tijden.

Museum Wierdenland Ezinge, Groningen Museum Wierdenland

Duik in de geschiedenis van terpen en wierden. Op vertoon van je Biebpas krijg je een gratis kop koffie, thee of limonade!

Nieuw Land Erfgoed Lelystad, Flevoland Nieuw Land Erfgoed

Nieuw Land is hét museum, archief en studiecentrum over de (ontstaans-) geschiedenis van de grootste  polder ter wereld: Flevoland.    

Personen die dit voordeel bekeken, keken ook naar:
Met 25% korting naar Kasteel Doorwerth Doorwerth, Gelderland Met 25% korting naar Kasteel Doorwerth

Kasteel Doorwerth van Geldersch Landschap & Kasteelen laat je met je biebpas voordelig kennismaken met het leven, de architectuur en kunst van vroeger tijden.