Museum Vaals

voordeelmetjebiebpas
voordeel 25%

Museum Vaals is veel leuker dan je denkt!

voeg toe aan mijn favorieten

Museum Vaals is sinds eind april 2009 een nieuwe trekpleister in het mooie heuvelachtige Zuid-Limburg een stukje buitenland in Nederland slechts twee kilometer vanaf het drielandenpunt. Jouw bezoek aan het museum zal beslist onvergetelijk zijn, hetgeen ook blijkt uit het feit dat Museum Vaals de trotse winnaar is van de innovatieprijs van het VVV Zuid-Limburg.

Het museum presenteert haar tentoonstellingen in de monumentale kloosterkapel vol met gebrandschilderde ramen en wand- en plafondschilderingen. In deze "kleurrijke kijkdoos" word je overweldigend omringd door een unieke verzameling van ruim 200 prachtige heiligenbeelden meet een hoogte van 1 meter tot wel 3,5 meter in combinatie met moderne kunst.
Aan het einde van uw bezoek ontvang je een uitdraai met informatie over de persoonlijke naamheilige en de betekenis van je naam.

Tegenover het museum staat in het park het bijzonder sfeervolle museumcafe "De Zwarte Madonna". In deze ruimte met plaats voor tachtig mensen, waar men zit op antieke bidstoeltjes uit een zusterklooster zijn verder een geweldige bar gemaakt van twee altaren, kerklampen, een biechtstoel en een rijk uitgesneden koorbank te bewonderen. De muren zijn geheel volgehangen met oude religieuze prenten en grote kerkbeelden, hetgeen voor velen een feest van herkenning is. Als het weer het toelaat zit je heerlijk op het ruime terras. Men kan hier genieten van onder andere een kopje koffie of thee met een grote punt luxe Limburgse vlaai, een heerlijke lunch of een voordelig driegangen menu.

Ook in het bijbehorende park en het bos zijn naast de oudste boom van Vaals verschillende oude en moderne heiligenbeelden te zien. Een mooie Maria-kaarsenkapel maakt het kloosterpark compleet.
In het bos kan men heerlijk wandelen en kijken naar onder andere veertien grote en indrukwekkende Kruiswegstaties.

waar is het?

Vaals, Limburg

meer informatie

naar de website
wanneer is het geldig?

Deze aanbieding is het hele jaar geldig.

bijzonderheden?

Mijn favorieten

Je hebt nog geen favorieten aangegeven, je kunt een voordeel aan deze lijst toevoegen door op het koffertje te klikken.

Vergelijkbare voordelen
Kaarsenmakerij Wilhelmus Eenrum, Groningen Kaarsenmakerij Wilhelmus

In de gezellige werkplaats van kaarsenmakerij Wilhelmus kun je zelf een dompelkaars of fakkel maken. Daarnaast is er een winkel met een grote collectie kaarsen, waar je op vertoon van je Biebpas 10% korting op je aankoop krijgt.

Met 25% korting naar Kasteel Cannenburch Vaassen, Gelderland Met 25% korting naar Kasteel Cannenburch

Kasteel Cannenburch van Geldersch Landschap & Kasteelen laat je met je biebpas voordelig kennismaken met het leven, de architectuur en kunst van vroeger tijden.

Museum de Fundatie-Kasteel het Nijenhuis Wijhe, Overijssel Museum de Fundatie-Kasteel het Nijenhuis

Houders van een biebpas krijgen bij elke locatie van Museum de Fundatie 3 euro korting op de entreeprijs.

Personen die dit voordeel bekeken, keken ook naar:
Met 25% korting naar Kasteel Doorwerth Doorwerth, Gelderland Met 25% korting naar Kasteel Doorwerth

Kasteel Doorwerth van Geldersch Landschap & Kasteelen laat je met je biebpas voordelig kennismaken met het leven, de architectuur en kunst van vroeger tijden.