Museum Vaals

voordeelmetjebiebpas
voordeel 25%

Museum Vaals is veel leuker dan je denkt!

voeg toe aan mijn favorieten

Museum Vaals is sinds eind april 2009 een nieuwe trekpleister in het mooie heuvelachtige Zuid-Limburg een stukje buitenland in Nederland slechts twee kilometer vanaf het drielandenpunt. Jouw bezoek aan het museum zal beslist onvergetelijk zijn, hetgeen ook blijkt uit het feit dat Museum Vaals de trotse winnaar is van de innovatieprijs van het VVV Zuid-Limburg.

Het museum presenteert haar tentoonstellingen in de monumentale kloosterkapel vol met gebrandschilderde ramen en wand- en plafondschilderingen. In deze "kleurrijke kijkdoos" word je overweldigend omringd door een unieke verzameling van ruim 200 prachtige heiligenbeelden meet een hoogte van 1 meter tot wel 3,5 meter in combinatie met moderne kunst.
Aan het einde van uw bezoek ontvang je een uitdraai met informatie over de persoonlijke naamheilige en de betekenis van je naam.

Tegenover het museum staat in het park het bijzonder sfeervolle museumcafe "De Zwarte Madonna". In deze ruimte met plaats voor tachtig mensen, waar men zit op antieke bidstoeltjes uit een zusterklooster zijn verder een geweldige bar gemaakt van twee altaren, kerklampen, een biechtstoel en een rijk uitgesneden koorbank te bewonderen. De muren zijn geheel volgehangen met oude religieuze prenten en grote kerkbeelden, hetgeen voor velen een feest van herkenning is. Als het weer het toelaat zit je heerlijk op het ruime terras. Men kan hier genieten van onder andere een kopje koffie of thee met een grote punt luxe Limburgse vlaai, een heerlijke lunch of een voordelig driegangen menu.

Ook in het bijbehorende park en het bos zijn naast de oudste boom van Vaals verschillende oude en moderne heiligenbeelden te zien. Een mooie Maria-kaarsenkapel maakt het kloosterpark compleet.
In het bos kan men heerlijk wandelen en kijken naar onder andere veertien grote en indrukwekkende Kruiswegstaties.

waar is het?

Vaals, Limburg

meer informatie

naar de website
wanneer is het geldig?

Deze aanbieding is het hele jaar geldig.

bijzonderheden?

Mijn favorieten

Je hebt nog geen favorieten aangegeven, je kunt een voordeel aan deze lijst toevoegen door op het koffertje te klikken.

Vergelijkbare voordelen
Museum Het Warenhuis Axel, Zeeland Museum Het Warenhuis

Bezoek het museum Het Warenhuis in Axel. Met je biebpas krijg je 20% korting op de toegangsprijs. 

Van Abbemuseum Eindhoven, Noord-Brabant Van Abbemuseum

Één van de mooiste musea van Nederland.

Historisch Museum De Bevelanden Goes, Zeeland Historisch Museum De Bevelanden

Op vertoon van je biebpas een gratis kopje koffie of thee in museumcafé.

Personen die dit voordeel bekeken, keken ook naar:
Landgoed Borg Verhildersum Leens, Groningen Landgoed Borg Verhildersum

Het landgoed Borg Verhildersum vertelt het verhaal van de adel in relatie tot de boerenstand en de arbeiders, het verhaal van bloeien en verwelken, van zaaien en oogsten, van eb en vloed.  Met je Biebpas krijg je 20% korting op de entreeprijs.