Het Ir. D.F. Woudagemaal Lemmer

voordeelmetjebiebpas
bespaar € 1,-

Magistrale beleving van stoom, architectuur en water. 

voeg toe aan mijn favorieten

Het Ir. D.F. Woudagemaal in Lemmer is het grootste nog werkende stoomgemaal ter wereld. Het is eigendom van Wetterskip Fryslân en maakt nog altijd deel uit van het waterbeheerssysteem. Sinds 1998 staat het gemaal op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Ruim 100 enthousiaste vrijwilligers van de Stichting ir. D.F. Woudagemaal verzorgen 6 dagen per week rondleidingen. Ook is er een audiotour app met beknopte rondleiding beschikbaar, die buitenlandse bezoekers in negen verschillende talen kunnen downloaden.

Beleef de kracht van stoom. In het bezoekerscentrum worden jong en oud geïnformeerd over de werking van het stoomgemaal en het waterbeheer in Fryslân. Beleef het Woudagemaal onder stoom met een 3D film en geniet van het spectaculaire uitzicht over het IJsselmeer en de baai van Lemmer vanuit onze koffie- en theeschenkerij. De interactieve expositie biedt een kijkje in de wereld van stoom, kracht en beweging. Voor kinderen is er ook genoeg te beleven, zo kunnen ze met een doeboekje een spannende speurtocht aan de slag. Hiermee verdienen ze een echt diploma als hulpmachinist van het gemaal!

waar is het?

Lemmer, Friesland

meer informatie

Geopend in februari t/m december en in de kerstvakantie:
Dinsdag t/m Zaterdag 10:00 – 17:00
Zondag 13:00 – 17:00
( In juli en augustus ook geopend op maandag 10:00 – 17:00 )

naar de website
wanneer is het geldig?

Deze aanbieding is geldig
van 08 juni 2016 tot en met 01 december 2017

bijzonderheden?

Op vertoon van je bieb-pas krijg je 1 euro korting op een entreeticket voor volwassenen en een gratis rondleiding van een gids.

Mijn favorieten

Je hebt nog geen favorieten aangegeven, je kunt een voordeel aan deze lijst toevoegen door op het koffertje te klikken.

Vergelijkbare voordelen
Het museum Hert fan Fryslân Grou, Friesland Het museum Hert fan Fryslân

Een bijzonder bezoek aan het museum Hert fan Fryslân dat gevestigd is in het souterrain van het oude raadhuis in watersportdorp Grou. Je betaalt € 3,00 i.p.v. € 3,50 entree

Kunstroute Peel en Maas route Meijel Meijel, Limburg Kunstroute Peel en Maas route Meijel

Kunstroute Peel en Maas voert je langs kunst in de openbare ruimte met steeds een eigen begin- en eindpunt. Je ondekt de kunst van de Gemeente Peel en Maas en zodoende de verhalen en achtergronden die deze regio mede haar eigen gezicht geven.

Cursus Erfgoed Utrecht (6 oktober 2017) - Semester 2, Utrechtse iconen Utrecht, Utrecht Cursus Erfgoed Utrecht (6 oktober 2017) - Semester 2, Utrechtse iconen

Met deze cursus gaat u meer van de stadshistorie begrijpen en van Utrecht houden!

Personen die dit voordeel bekeken, keken ook naar:
Met 25% korting naar Kasteel Doorwerth Doorwerth, Gelderland Met 25% korting naar Kasteel Doorwerth

Kasteel Doorwerth van Geldersch Landschap & Kasteelen laat je met je biebpas voordelig kennismaken met het leven, de architectuur en kunst van vroeger tijden.