Het Ir. D.F. Woudagemaal Lemmer

voordeelmetjebiebpas
bespaar € 1,-

Magistrale beleving van stoom, architectuur en water. 

voeg toe aan mijn favorieten

Het Ir. D.F. Woudagemaal in Lemmer is het grootste nog werkende stoomgemaal ter wereld. Het is eigendom van Wetterskip Fryslân en maakt nog altijd deel uit van het waterbeheerssysteem. Sinds 1998 staat het gemaal op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Ruim 100 enthousiaste vrijwilligers van de Stichting ir. D.F. Woudagemaal verzorgen 6 dagen per week rondleidingen. Ook is er een audiotour app met beknopte rondleiding beschikbaar, die buitenlandse bezoekers in negen verschillende talen kunnen downloaden.

Beleef de kracht van stoom. In het bezoekerscentrum worden jong en oud geïnformeerd over de werking van het stoomgemaal en het waterbeheer in Fryslân. Beleef het Woudagemaal onder stoom met een 3D film en geniet van het spectaculaire uitzicht over het IJsselmeer en de baai van Lemmer vanuit onze koffie- en theeschenkerij. De interactieve expositie biedt een kijkje in de wereld van stoom, kracht en beweging. Voor kinderen is er ook genoeg te beleven, zo kunnen ze met een doeboekje een spannende speurtocht aan de slag. Hiermee verdienen ze een echt diploma als hulpmachinist van het gemaal!

waar is het?

Lemmer, Friesland

meer informatie

Geopend in februari t/m december en in de kerstvakantie:
Dinsdag t/m Zaterdag 10:00 – 17:00
Zondag 13:00 – 17:00
( In juli en augustus ook geopend op maandag 10:00 – 17:00 )

naar de website
wanneer is het geldig?

Deze aanbieding is geldig
van 08 juni 2016 tot en met 01 december 2017

bijzonderheden?

Op vertoon van je bieb-pas krijg je 1 euro korting op een entreeticket voor volwassenen en een gratis rondleiding van een gids.

Mijn favorieten

Je hebt nog geen favorieten aangegeven, je kunt een voordeel aan deze lijst toevoegen door op het koffertje te klikken.

Vergelijkbare voordelen
Museum Het Warenhuis Axel, Zeeland Museum Het Warenhuis

Bezoek het museum Het Warenhuis in Axel. Met je biebpas krijg je 20% korting op de toegangsprijs. 

Torenbeklimming St. Plechelmusbasiliek in Oldenzaal Oldenzaal, Overijssel Torenbeklimming St. Plechelmusbasiliek in Oldenzaal

Beklim de 61 meter hoge, imposante toren van de St. Plechelmusbasiliek met een VVV gids. Spannend, sportief en, een prachtig uitzicht!

Museum Wierdenland Ezinge, Groningen Museum Wierdenland

Duik in de geschiedenis van terpen en wierden. Op vertoon van je Biebpas krijg je een gratis kop koffie, thee of limonade!

Personen die dit voordeel bekeken, keken ook naar:
Landgoed Borg Verhildersum Leens, Groningen Landgoed Borg Verhildersum

Het landgoed Borg Verhildersum vertelt het verhaal van de adel in relatie tot de boerenstand en de arbeiders, het verhaal van bloeien en verwelken, van zaaien en oogsten, van eb en vloed.  Met je Biebpas krijg je 20% korting op de entreeprijs.