Filmavonden in Wijkcentrum 't Sant

voordeelmetjebiebpas
bespaar € 0,50

De Bibliotheek Midden-Brabant en ContourdeTwern organiseren van 6 oktober 2016 t/m 11 mei 2017 elke eerste donderdag van de maand een filmavond in Wijkcentrum ’t Sant.

voeg toe aan mijn favorieten

FREEDOM WRITERS (do 6 oktober 2016, 19.30 uur)
Lerares Erin Gruwell wordt voor de leeuwen geworpen op een school die wordt verscheurd door wapens, geweld en rassenhaat. Om duidelijk te maken dat de haat die ze voor elkaar hebben niet goed is, gebruikt ze onder andere het dagboek van Anne Frank. Gruwell inspireert haar leerlingen om het dagboek van Anne Frank te lezen en een eigen dagboek bij te houden. Tieners die als verloren worden beschouwd, vertellen hun eigen verhaal en luisteren naar dat van anderen. Zij ontdekken de kracht van tolerantie en krijgen meer zelfvertrouwen om hun school af te maken en verder aan hun toekomst te bouwen.

SAMBA (do 3 november 2016, 19.30 uur)
Samba is een Senegalese man die reeds tien jaar in Frankrijk woont en leeft van slechte bijbaantjes. Alice, een ambtenaar, heeft last van een burnout. Terwijl Samba op allerlei manieren een verblijfsvergunning probeert te krijgen, probeert Alice vrijwilligerswerk te doen bij een vereniging. Beide willen ze uit hun precaire situatie komen, tot op een dag hun pad zich kruist.

SLUMDOG MILLIONAIRE (do 1 december 2016, 19.30 uur)
Jamal, een weesjongen uit de sloppen van Mumbai, besluit mee te doen aan de Hindi versie van het televisieprogramma 'Who wants to be a Millionaire?'. Hij staat op het punt de hoofdprijs van 20 miljoen rupies te winnen met nog één vraag te gaan. In de pauze van het programma wordt hij gearresteerd op verdenking van oplichting. Jamal vertelt hen over zijn leven op straat, zijn familieperikelen en zelfs over het meisje waarop hij verliefd werd en dat hij uit het oog verloren is. Maar hoe is deze jongen die niet in geld geïnteresseerd is in de finale van 'Weekend Miljonairs' beland? En hoe komt het dat hij het antwoord weet op alle vragen?

ALLEEN MAAR NETTE MENSEN (do 5 januari 2017, 19.30 uur)
David Samuels komt uit een intellectueel Joods gezin uit het chique Amsterdam Oud-Zuid, maar wordt door zijn uiterlijk vaak als Marokkaan aangezien. David is een man met een opmerkelijke missie: het vinden van een ghetto fabulous queen met grote tieten en een dikke bil. Zijn ouders en vrienden verklaren hem voor gek, maar David zet zijn zoektocht onverschrokken voort. Deze leidt hem naar de Bijlmer, waar hij na een aantal wilde avonturen bedrogen uit lijkt te gaan komen. Zal David zijn ideale vrouw, een grote donkere seksgodin met booty én brains ooit vinden?

THE GOOD LIE (do 2 februari 2017, 19.30 uur)
In The Good Lie volgen we een jonge Soedanese vluchteling ten tijde van de Soedanese burgeroorlog. De jongen wint de plaatselijke loterij en verdient daarmee een nieuw leven in Amerika met drie vrienden. Daar sluiten ze vriendschap met de Amerikaanse maatschappelijk werkster Carrie Davis, die hen probeert te helpen een weg te vinden naar een ander bestaan. De Soedanese burgeroorlog duurde tot 2005, waarbij vier miljoen mensen moesten vluchten en ruim twee miljoen burgers het leven lieten.

ROOM (do 2 maart 2017, 19.30 uur)
Room vertelt het verhaal van Jack (Jacob Tremblay), een energiek jongetje van vijf dat liefhebbend wordt opgevoed door zijn ‘Ma’ (Brie Larson). Net als elke goede moeder probeert Ma haar zoon op een normale manier, veilig groot te brengen. Ze overlaadt hem met warmte en liefde, speelt spelletjes met hem en leest hem verhaaltjes voor. Maar hun leven is allesbehalve normaal: ze zitten opgesloten in een kamer van 3 bij 3 meter, zonder ramen, die door Ma eufemistisch ‘Kamer’ wordt genoemd. Ze heeft hier een eigen wereld gecreëerd voor Jack, en stelt alles in het werk om hem zelfs in deze verraderlijke omgeving een volwaardige opvoeding te geven. Maar als Jack steeds nieuwsgieriger wordt naar zijn situatie en Ma eraan onderdoor dreigt te gaan, verzinnen ze een plan om te ontsnappen.

THE NOTEBOOK (do 6 april 2016, 19.30 uur)
Een doorleefde man beschrijft vanuit zijn versleten dagboek het ongelooflijk meeslepende liefdesverhaal van Allie en Noah. De jonge Allie Hamilton (Rachel McAdams) wordt op haar vakantie hopeloos verliefd op de knappe Noah Calhoun (Ryan Gosling) en ze beleven een onvergetelijke zomer vol hartstocht en passie. Onder druk van haar ouders verliezen de twee elkaar uit het oog. Als Allie op het punt van trouwen staat met de man die wel door haar ouders goedgekeurd wordt, slaat de twijfel toe. Kiest ze voor de liefde van haar leven of kiest ze voor haar ouders goedkeuring. Een bijna onmogelijke opgave en... Kan ze haar Noah vinden? Hebben ze na al die jaren echt nog zulke warme gevoelens voor elkaar of zijn de herinneringen mooier dan de werkelijkheid?

THE RAILWAY MAN (do 11 mei 2017, 19.30 uur)
In The Railway Man speelt Oscarwinnaar Colin Firth Eric Lomax, een Britse legerofficier die tijdens de Tweede Wereldoorlog gevangen wordt genomen door de Japanners. Als krijgsgevangene moet hij werken aan de beruchte Birma-spoorlijn en overleeft hij slechts ternauwernood de vreselijke ontberingen. Decennia later ontdekt Lomax, die inmiddels getrouwd is met Patti (Oscarwinnares Nicole Kidman), dat de Japanse vertaler die verantwoordelijk was voor zijn vreselijke behandeling nog steeds in leven is. Hierop besluit hij op zoek te gaan naar de man die nog steeds in zijn nachtmerries voorkomt om hem te confronteren.

waar is het?

Tilburg, Noord-Brabant

meer informatie

Bibliotheekleden krijgen € 0,50 korting op een filmkaartje. Een ticket kost € 3,00 per film. Kaarten zijn verkrijgbaar in Wijkcentrum ’t Sant.

naar de website
wanneer is het geldig?

Deze aanbieding is geldig
van 06 oktober 2016 tot en met 11 mei 2017 van 19:30 tot 22:00 uur

bijzonderheden?

Maximaal 2 bioscoopkaartjes per bibliotheekpas. Deze aanbieding is niet geldig in combinatie met andere kortingen of op reeds gekochte kaarten.

Mijn favorieten

Je hebt nog geen favorieten aangegeven, je kunt een voordeel aan deze lijst toevoegen door op het koffertje te klikken.

Vergelijkbare voordelen
Griet Op de Beeck - Schrijvers on Stage 's-Hertogenbosch, Noord-Brabant Griet Op de Beeck - Schrijvers on Stage

Een ontmoeting met de Vlaamse schrijfster Griet op de Beeck, over Gij nu en ander werk.

Heerlijke heerlijkheden en Mirakelse wonderen Meerssen, Limburg Heerlijke heerlijkheden en Mirakelse wonderen

Schrijf je als groep in voor de stadswandeling en ontvang bij de start gratis een kop fairtrade koffie of kruidenthee met een huisgemaakte zoete lekkernij van Ontmoet Anna.

Personen die dit voordeel bekeken, keken ook naar:
Korting bij Mooizooi, creatief magazijn in Haarlem Haarlem, Noord-Holland Korting bij Mooizooi, creatief magazijn in Haarlem

10% tot 20% korting bij Mooizooi Mooizooi is een creatief magazijn waar schoon- en veilig restafval en restmateriaal van bedrijven wordt verzameld en aangeboden voor creatieve doeleinden.

Dierenrijk Mierlo, Noord-Brabant Dierenrijk

Hang de beest uit in Dierenrijk en ontvang 25% korting op de toegangsprijs.

Kunstuitleen Hulst Hulst, Zeeland Kunstuitleen Hulst

Geen inschrijfgeld (€ 6,-) bij aangaan van een lidmaatschap bij kunstuitleen Hulst op vertoon van een biebpas.