Corso Zundert 2017

voordeelmetjebiebpas
bespaar € 2

Het bloemencorso van Zundert is het grootste corso ter wereld. Kom kijken naar alle prachtige en bijzondere wagens.

voeg toe aan mijn favorieten

Iedere eerste zondag van september vindt in het Brabantse Zundert het grootste corso ter wereld plaats. 

Meer dan tachtig jaar strijden de Zunderste buurtschappen om jaarlijks de mooiste corsowagen te bouwen. De onderlinge strijd is ongekend fel, buurtschappen zetten alles in om elkaar af te troeven.

Het corso in Zundert wordt geheel gedragen door vrijwilligers. Het kweken van de dahlia’s, het onderhoud van de bloemenvelden, de bouw van de wagens tot en met de organisatie van het evenement zelf – alles is het resultaat van de onbezoldigde inzet van de Zunderste gemeenschap. De corsowagens worden gebouwd gedurende de zomermaanden. Elke buurtschap heeft daarvoor een grote tent, die gedurende de zomer het tweede huis is van talloze jonge en oudere Zundertenaren. Daarnaast kweken de buurtschappen zelf dahlia’s voor de wagens. Het aanbrengen van de dahlia’s gebeurt in het laatste, hectische weekend direct voor het corso. De bloemen blijven immers maar een paar dagen goed. 

De stoet op zondag vormt het hoogtepunt van het corso. De prijzen worden bekendgemaakt nog tijdens de stoet, als de wagens voor de tweede keer de hoofdtribune passeren op de Zundertse Markt. Alleen de winnende wagen mag stoppen, wat steevast resulteert in de ‘Zundertse jubel’, een ongepolijste vreugde-uitbarsting waar bouwers van de winnende wagen elkaar huilend in de armen vallen en hun vreugde uitschreeuwen. 

Naast de corsowagens kan men genieten van internationale topmuziekkorpsen. De dweilbandjes, levende standbeelden en diverse jaarmarkten maken van het corso een afwisselend dagje uit. 

waar is het?

Zundert, Noord-Brabant

meer informatie

Volwassenen betalen € 8,00 op vertoon van de Biebpas, normale prijs € 10,00.

naar de website
wanneer is het geldig?

Deze aanbieding is geldig op 03 september 2017

bijzonderheden?

Bibliotheekleden ontvangen met de kortingscode corsobieb17 maar liefst 20% korting op een ticket voor Corso Zundert 2017. Bestel je tickets hier.

Mijn favorieten

Je hebt nog geen favorieten aangegeven, je kunt een voordeel aan deze lijst toevoegen door op het koffertje te klikken.

Vergelijkbare voordelen
WASBE International Symphonic Wind Band Festival Utrecht, Utrecht WASBE International Symphonic Wind Band Festival

Dompel je onder in de mooiste symfonische blaasmuziek van over de hele wereld tijdens het WASBE International Symphonic Wind Band Festival

BAS Ballonvaarten BV in Brabant Tilburg, Noord-Brabant BAS Ballonvaarten BV in Brabant

Op vertoon van je biebpas kun je een ballonvaart maken voor € 135,- per persoon ipv € 159,- per persoon!

Familiepretpark de Waarbeek Hengelo (Ov), Overijssel Familiepretpark de Waarbeek

De Waarbeek: het familiepretpark voor jong en oud!

Personen die dit voordeel bekeken, keken ook naar:
Landgoed Borg Verhildersum Leens, Groningen Landgoed Borg Verhildersum

Het landgoed Borg Verhildersum vertelt het verhaal van de adel in relatie tot de boerenstand en de arbeiders, het verhaal van bloeien en verwelken, van zaaien en oogsten, van eb en vloed.  Met je Biebpas krijg je 20% korting op de entreeprijs.